woensdag 18 juni 2014

B&B Annamour


We zijn hier nog maar net, en toch kregen we al de familie op bezoek. Mama's die toch even moeten checken of alles wel in orde is. Papa's die onmiddellijk gerustgesteld zijn met een aperitief (en met een goed werkende techniek). En broers en zussen om Anna te entertainen. We voorzagen een slaapbank en dus kunnen we 2 mensen te slapen leggen. We worden uitgedaagd om onze competenties als gastvrouw, -heer en -kind aan te scherpen. Het startschot werd gegeven.
 
Zo'n bezoek brengt een op zich vreemde dynamiek met zich mee. Een dynamiek waar Anna volledig aan ontsnapt. De dagen voor het bezoek maakt zich een opwindend gevoel zich van mij meester. Wat zullen we eten? Hebben we voldoende drank in huis? Zitten de ijsblokjes koud? Wat gaan we doen? Zal ik een mailtje sturen met wat ze moeten meebrengen?... Dat zorgt ervoor dat ik de schommel van Anna duw op de tonen van een opgewekt liedje, Anna zingt volop mee! De sfeer zit erin. Anna geniet met volle teugen van haar schommel.
 
Het mailtje dat gestuurd werd naar de bezoekers:
 
Dear Guests,
 
I want to kindly welcome you to our brand new B&B. I am sure you will enjoy a lovely time here. Hereby some practical information:
  • You shouldn't bring towels, sheets, tooth paste, ... everything will be provided. I would recommend you to bring your toothbrush though.
  • Breakfast is included. As we love the continental breakfast a lot, we advice you to choose this one. If you would - however - choose an English Breakfast, still you will get a continental breakfast.
  • You can arrive anytime on Saturday, we will be waiting for you.
  • Dinner is included.
Price:
  • We are extremely expensive as we ask you to pay in love, joy and wisdom. We could never afford this with money.
  • You are also kindly asked to take care of our little daughter.
Looking forward to seeing you!
 
Kind regards,
 
Mrs. Lieselot Nollet
Director (iedereen is hier manager, director, ... ook van de kleinste zaken)
B&B Annamour Ltd.
 
 
Dan de rush van het bezoek. Een overrompeling van ons appartementje en van onze emoties. Traantjes van het weerzien. Alle aandacht voor Anna. Ontvangst met koffie en taart. Aperitief op het terras. Opsnuiven van de sfeer in 'ons dorp in de stad'. Picknick in Hyde Park. Anna op de sterke schouders van alle mannen. Ondergaan van de drukte in de metro. Tower Bridge fotograferen. Changing of the guards. Opnieuw lekker eten. Opnieuw aperitief. Planten van de bloemetjes van nonkel Jos & tante Nadine. Blijvende aandacht en verwondering voor Anna. Samen ontbijten op terras. De laatste uren samen. Traantjes van het afscheid. Anna werd geduwd door de bezoekers en genoot met volle teugen van haar schommel.
 
En nu, iedereen is weg. Niets meer te organiseren. Niet meer denken wat zal komen. Gewoon. Nu. Eventjes maakt zich een somber gevoel van mij meester. Het is toch leuk, zo'n machtige familie te mogen hebben! Ik duw nog steeds de schommel, het liedje is iets minder enthousiast. Anna zingt toch volop mee. Ze geniet met volle teugen van haar schommel.
 
Dan dacht ik, Lieselot, je kan zoveel leren van jouw dochter. Geniet toch ook gewoon van het moment. Nu. Duw. Duw. Duw. Schaterlach van Anna. Duw. Duw. Duw. Anna heeft er zin in! Duw. Duw. Duw. Ook ik besef wat een pracht van een leven dat ik gekregen heb! Mijn hart lacht, ik ben gelukkig.
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten